Dit ben ik

Wat begon als een ludieke bijnaam, klopt inmiddels bij wat ik doe en wie ik ben. De bijnaam kreeg ik omdat ik werk zoals het mythologische Orakel van Delphi werkte: mensen komen naar mij toe met essentiële (levens)vragen waarop ze vastlopen. Ik geef de wijsheid en het inzicht waarmee je weer verder kan op de manier die precies bij je past.

Foto: Carmen Vreeburg

Ik ben Isabelle Peper.

Ik geef je de benodigde wijsheid waarmee je verder kunt als het bij jou stokt. Ik stel je in staat moeiteloos verder te gaan. En niet zomaar, nee, op een manier die precies bij je past.

Dit is voor nu het resultaat van een lange zoektocht naar wie ikzelf nou echt ben, wat ik doe, leuk vind, belangrijk vind. In mijn proces hiernaar toe ben ik erachter gekomen dat wat ik het áller belangrijkste vind, is voor jezelf echt duidelijk hebben wie jij nou in je eigen uniciteit bent en wat je daarmee kunt doen. Het is namelijk mijn overtuiging dat als je dát helder hebt, wanneer je dát gaat doen, het niet alleen voor jezelf prettig is, maar dat je daarmee ook de grootst mogelijk bijdrage levert aan ‘het geheel’. Weet wat je wilt. Vanuit bewustzijn. Vanuit verbondenheid.

En dat is het andere wat ik heel belangrijk vind. Ik geloof namelijk dat alles met elkaar verbonden is, niet alleen wij als mens met elkaar, maar alles: de mensen, de dieren, de planten, de hemel, de aarde en alles ertussen en daarbuiten. Alles is energie. Een beweging hier, veroorzaakt een beweging elders. Stokt het bij jou, verstoort het de gang van zaken ook elders. Ben jij in harmonie, zorg je ervoor dat alles om je heen stroomt en draag je bij aan de harmonie van het geheel. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer harmonie op deze aardkloot. En daar ga ik voor!

Een oeroud Joods principe ‘Bezin je op jezelf, kies je eigen weg en wees jezelf’ is dan ook mijn leitprincip. Behept met een enorm fingerspitzengefühl, hele brede kennis en diverse ervaring als bagage, breng ik daarin bij jou evenwicht.

Dat is wat ik voor je doe. Ik breng je bij de kern en bij wat nodig is om het (weer) te laten stromen.

Peace.

Meer weten? Lees dan hieronder verder.

Gedrevenheid

Foto: Anita Neve

Ik word gedreven door te willen begrijpen en te doorgronden en door puurheid te laten zijn. Ik kan niet tegen symptoombestrijding, dus zoek ik automatisch naar de essentie, de kern. Ik ben ook altijd op zoek naar hoe iemand of iets het beste tot zijn recht komt. Daarbij ben ik een enabler pur sang: hoe kan ik de ander daarbij het beste helpen? Mensen vinden mij hier mijn hele leven lang ook al voor. Mijn empathisch vermogen komt hierbij goed van pas, evenals mijn netwerk en alle dingen die ik weet en onderneem – er is altijd wel iemand of iets waar ik naar verwijs of waaruit ik put. In alles wat ik doe, vertrouw ik op mijn breed verworven kennis, mijn goed ontwikkelde intuïtie en sterk analytische vermogen.

Persoonlijkheid

Ik heb een onstilbare honger naar kennis, heb grote bewondering voor, en wordt geïnspireerd door (grensverleggende) innovatie en creativiteit. En authenticiteit. Ik zoek de uitdaging, neem niet snel de gemakkelijke weg. Gebaande paden zijn niets voor mij. Het onbekende houdt me alert en geïnteresseerd en zorgt ervoor dat ik alle aspecten in de gaten houd. Iets nieuws opzetten is dus zeer aan mij besteed. Ik heb dan ook een hele brede (internationale) ervaring en vele interesses, waarvan alles rondom bewustzijn en nieuwe technologie er twee zijn.

Kenmerken

Foto: Mike Breeuwer

In 2009 ontdekte ik dat ik een sensatiezoekende HSP-er ben; ik balanceer op de rand tussen ‘veel’ en ‘te veel’, van minder raak ik inert. Veel van wat hierboven staat beschreven kon ik toen (eindelijk!) verklaren. En ook dat ik, in alle hectiek daarvan, privé erg op mijn gemak ben gesteld en geregeld echt mijn rust moet pakken.

Anderen karakteriseren mij als lief, open, mensgericht, kleurrijk, onbaatzuchtig, snelle denker, talig, integer, veelzijdig, eigen wijs, hulpvaardig, creatief, ondernemend, intelligent. Zelf karakteriseer ik mij ook nog als goed van vertrouwen, zelfstandig, maatschappelijk betrokken en internationaal onderlegd.
Ik heb in diverse landen gewoond en gewerkt. Verder verwijs ik naar mijn referenties.

Ervaring

Ik heb ruim vijfentwintig jaar ervaring in bedrijfsleven, in binnen en buitenland, waarvan het grootste gedeelte als zelfstandig ondernemer. Ik heb veel gewerkt in projectmanagement, interim management, communicatie en met en voor startende ondernemingen en dit alles in een keur van sectoren: chemie, bankwezen, kunst & cultuur, onderwijs, zakelijke dienstverlening, etc.

Opleiding

  • Het leven
  • Diverse (jaar)trainingen intuitie en mediumschap 2012 – heden
  • Theory U, Society Business and Self 2015 – MIT, Otto Scharmer
  • Professioneel Dialoogprocesbegeleider 2015 – Centrum Dialoog en Samenleving
  • Master of International Management (marketing en human resources) 1991 – Thunderbird, School of Global Management, Phoenix, USA
  • BA Economics, BA Business, professional translation certificate 1990 – University of Pittsburgh, Pittsburgh USA
  • Masters Stage, middelbare school en lagere school resp. in Spanje, Nederland en Duitsland.