Alexander Plooij: Je liet mijn creatieve energie weer stromen. Oudejaarsochtend herlas ik je verslag uit augustus. Bijzonder het verslag komt één op één overeen met wat ik nu weer in mijzelf heb ontdekt.

- sessie

Lieve Isabelle, Woorden schieten te kort om jouw talent te beschrijven. Wij hebben elkaar in augustus ontmoet nadat ik behoorlijk uit balans jou om raad vroeg. Mijn werkzaamheden in de afgelopen jaren hadden hun tol geëist en ik was volledig mijn gevoel en creativiteit kwijt. Ik bevond mij de afgelopen jaren en zeker de laatste twee jaren in een mentale rollercoaster die geen begin en geen eind meer had en die langzaam begon te kapseizen voor zover die dat al niet had gedaan. Achter in jouw tuin, zittend aan jouw tafel met een heerlijke grote mok dampende koffie in mijn hand begon mijn reis.

Geheel onbevangen liet je mij mijn verhaal doen en luisterde je aandachtig. Jouw open mind was ontwapenend en toen je jouw eerste reflecties met mij deelde werd ik daar gelijk al heel blij van. Enige tijd later besloten wij in het park dicht in de buurt van jouw huis, ons gesprek te vervolgen. Wandelend in het park vervolgde ik mijn verhaal terwijl jij steeds aandachtig naar mijn verhaal bleef luisteren. De sfeer was uiterst ontspannen. Zoekend, schouwend en gravend probeerde je door aan mij verschillende vragen te stellen tot de kern van mijn essentie te komen. En, op een gegeven moment viel bij jou het ‘kwartje’ en kon je mijn ‘kwaliteiten en talenten’ exact verwoorden. Enkele dagen na ons gesprek kreeg ik een uitgebreid schrijven van jou met daarin heel precies verwoord wat jij bij mij had aangevoeld en wat mijn specifieke talenten en kwaliteiten zijn.

In de maanden na onze sessie bleef ik toch nog zoeken en graven naar de kern in mij, die jij zo goed had beschreven. In die maanden bleef jij mijn stroom van vragen trouw, geduldig, inspirerend en puur beantwoorden. Deze periode was blijkbaar nodig om mijn creatieve energie weer aan het stromen te krijgen. Al die tijd bleef je aan mijn zijde en zorgde voor steun, reflectie en soms een kleine correctie. Jouw schrijven van augustus was ik in alle eerlijkheid in mijn proces een beetje vergeten en was deze daardoor op de achtergrond geraakt. Totdat vanmorgen op 31 december bij mij het weer begon te stromen en ik het voorzichtig weer begon te voelen. Ik voelde mijn creatieve en artistieke energie weer. Ik ervoer subtiele schoonheid en balans, maar nu met dat verschil dat ik weet wat ik voel en wat ik zie.

Ik had na de sessie bij jou in augustus mijzelf voorgenomen om verslag te doen van mijn aangename ervaringen met jou als coach om die met jou te delen, maar dat liet toch nog even op zich wachten omdat ik nog niet klaar was met mijn eigen proces. Ik moest eerst nog een persoonlijk traject doorlopen om te landen in mijzelf om ook zelf te ontdekken wat mijn specifieke talenten en kwaliteiten zijn. Oudejaarsochtend zocht ik in mijn e-mail het verslag dat jij in augustus voor mij had geschreven weer op. En weet je wat nou zo bijzonder is, het verslag komt één op één overeen met wat ik nu weer in mijzelf heb ontdekt. Het komt volledig overeen! De cirkel is nu rond.

Lieve Isabelle, ik wil je heel erg danken voor de liefdevolle en standvastige begeleiding in de afgelopen maanden. Heel bijzonder!

Dankjewel! Alexander Plooij Connecting Fields